İçeriğindeki başta kafein olmak üzere, bedenimize sağladıkları pek çok yararın yanı sıra metabolizmayı uyandırma ve lokalize yağ parçacıklarını “hareket ettirme” özelliğine sahiptir. Daha kolay bir sözle, kahvenin yağı eriterek kanda tekrar sirkülasyona soktuğunu ve böylelikle onu yakıt olarak kullanarak günlük hareketlerimizle onu ortadan kaldırmamızı sağladığını söyleyebiliriz.
Kahvenin yağ yakma potasiyelini en yükseğe çıkaran bu tanımı sizler için derledik. Pekala göbek yağlarını cayır cayır yakan kahve nasıl yapılır?
İftardan sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz bu fevkalade kahve tanımının hiçbir yan tesiri yok.
ZAYIFLATAN KAHVE TARİFİ
Cezvenin içine 1 çay kaşığı tarçın, Hindistan cevizi ve Türk kahvesi koyup karıştırın.
Ardından ocağa alarak karıştırmadan pişmeye bırakın.
Hafif kabarmaya başlayınca ocaktan alın ve fincana koyun. İftardan sonra sahur öncesi istediğiniz bir vakit tüketin.
Kahve burada metabolizmayı çalıştırmaya yardımcı olurken, Hindistan cevizi ise yağ yakıcı vazifesini üstlenecektir. Tarçın ise kan şekerinizi dengeleyerek tokluk hissi verecektir.
Zayıflatan Kahvenin Bedene Tesirleri Nelerdir?
Kahve, hücre bozulmasıyla çabaya ek olarak, hastalığın karakterize ettiği genetik mutasyonların neden olduğu hasarı hafifletmeye yardımcı olduğundan, antikanser tesirleriyle ilişkilendirilen antioksidanlar da sağlar.
Zayıflatan kahve tüketimi, kendini yeterli hissetme, dikkat ve konsantrasyon hissini geliştirir.
Kafein, bazal metabolizmanızı hızlandırarak kalori alımınızı artırır ve iştahınızı azaltır, bu da daha az besin alımına ve ölçeğe ulaşan daha yüksek güç harcamasına neden olur. Kalorisiz olmasının yanı sıra, kahve hafif bir iştah kesici olabilir. Vakitle bedeninizde yağ yakmaya başladığını hissedeceksiniz.
Bağırsağın emdiği şeker ölçüsünü azaltarak ve bedenin şeker yakma suratını artırarak kilo vermeye yardımcı olur.
Kafein, karbonhidratlardan gelen güç tükendikten sonra kasların güç için yağ yakmaya başlamasına yardımcı olur.